Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо не са притеснени за дебюта на STR3 в Монако

Торо Росо не са притеснени за дебюта на STR3 в Монако

42
0

Скудерия Торо Росо няма никакви опасения по отношение на представянето на колата си през този уикенд в Монако – въпреки че реално това може да бъде доста тежък дебют с оглед на факта, че се очаква лошо време.

Екипът даде зелена светлина на представянето на STR3 покрай успешните му изяви по време на тестовете на Пол Рикар от миналата седмица.

И въпреки че има риск евентуален инцидент по време на уикенда да им създаде затруднения заради липса на резервни части, техническият директор на тима Джорджо Асканели е сигурен, че не е никаква грешка ранното представяне на новата кола.

„Всички знаят, че съм едновременно луд и смел” – каза Асканели. „Представянето на нова кола в Монако, особено когато прогнозата за времето сочи дъжд, реално е доста рисково при наличните ни резервни части. Въпреки всичко обаче има причини, които ни карат да доведем две нови коли тук.”

„Първо, забавянето на дебюта с още едно състезание би означавало по-малко обиколки и по-малко опит с колата, в резултат на което и добрите ни резултати с колата ще закъснеят.”

„Второ, Монте Карло щеше да е малко прекалено за старата кола, като спецификата на трасето би означавала, че ще сме слабо подготвени за нея със стария STR2B. Миналата година тази кола бе с различна трансмисия, каросерия и крила и просто не сме я планирали за тук.”

„Подготовката за Монако би била слаба със старата кола, тъй като тя не е била планирана за тук.”

Асканели вярва, че новата кола би трябвало да свали около половин секунда на обиколка по време на надпреварата в Монако, което на теория трябва да им позволи да участват спокойно във втората част на квалификацията.