Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо няма да покаже новите цветове на първия тест

Торо Росо няма да покаже новите цветове на първия тест

67
0

Екипът на Торо Росо обяви, че няма да представи новите цветове на колата STR11 за началото на предсезонните тестове от 22 до 25 февруари на пистата Каталуня край Барселона.

Това ще се случи на 29 февруари, като причината за забавянето е усиления труд по новия болид, който не е оставил време на екипа от Фаенца да определи новата си цветова схема.

Тимът разбра, че ще кара с мотори на Ферари едва към края на миналата година, което отвори много работа за инженерите, които трябваше да проектират така шасито, че да пасва на италианските мотори, а не на тези на Рено, които бяха използвани досега.

Самият болид ще е напълно готов за изпитанията, но цветовете ще бъдат временно поставени и няма да бъдат окончателните, с които Торо Росо ще се състезава през 2016 г.

„Колата ще бъде синя, заяви шефът на тима Франц Тост. – Ще покажем оригиналните цветове на 29 февруари, защото закъсняваме с всичко. Няма съмнения, че новата ни кола ще дебютира в Барселона. Хората в екипа свършиха страхотна работа. По график сме, като болидът понастоящем в почти готов.“