Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо официално потвърдиха Себастиен Бурде

Торо Росо официално потвърдиха Себастиен Бурде

43
0

След зима, изпълнена със спекулации и съмнения, от Скудерия Торо Росо най-накрая официално обявиха днес, че Себастиен Бурде ще кара отново за отбора и през този сезон. Това ще бъде втора година във Формула 1 за 29-годишния французин, като този сезон той ще се състезава за отбора заедно с дебютанта Себастиан Буеми.

Ето какво заяви по този повод Бурде пред журналистите:
„Беше една много дълга и трудна зима, но сега чакането най-накрая приключи и аз съм наистина ентусиазиран от това да карам за Торо Росо и през тази година. Искам да благодаря на Ред Бул и Дитрих Матешиц за възможността да продължа с един отбор, който постигна такъв сериозен прогрес през изминалата година.

Сега вече мога да се концентрирам върху подготовката за предстоящия сезон, който обещава да е много интересен, благодарение на промените в правилата. Също така бих искал да постигна едно добро сътрудничество с новия си съотборник, Себастиан Буеми. Сигурен съм, че и двамата ще свършим възможно най-добрата работа за тима и за Ред Бул.”

Шефът на тима Франц Тост пък заяви:
„Доволни сме от оставането на Бурде за този сезон. Сега, след една година с Торо Росо, ние очакваме той да се възползва от опита, който натрупа през изминалия сезон. Сега той вече познава средата във Ф1, пистите и отбора. В допълнение на това и сликовете, които ще са разрешени отново тази година, ще паснат на стила му на каране много добре.

Затова той ще посрещне идващия сезон с много повече опит зад гърба си. Това ще е особено ценно, тъй като другият ни пилот, Себастиан Буеми, е новак във Ф1, който дойде при нас от програмата на Ред Бул за млади таланти.”