Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо първи представи новата кола за 2019 г.

Торо Росо първи представи новата кола за 2019 г.

2509
0
Торо Росо
Новият болид на Торо Росо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Екипът на Торо Росо пръв от отборите във  F1 представи новия си болид за 2019 г. – STR14. Днес по-късно това ще стори и Уилямс. В колата на Торо Росо прави впечатление изключително стеснените кутии за радиаторите.

Предното и задното са по-широки според новите правила за аеродинамиката. Предният спойлер е с по-малко и по-опростени елементи заради регулациите. Колата е отново със задвижващата система на Хонда. Агрегатите на японците тази година ще бъдат ползвани и от Ред Бул.

Цветовата схема на болида със синьо, червено и сребристо остава почти същата като миналогодишната. Екипът от Фаенца завърши на 9-о място при конструкторите миналия сезон и през тази година ще се бори за по-предно класиране.

„Целта ни е винаги да се подобряваме, за да се състезаваме на възможно най-високото ниво. Тази зима работихме интензивно, за да внесем някои организационни промени, каза спортният шеф на тима Франц Тост. – Надявам се те да ни помогнат да оправим някои от проблемите, които имахме преди.

Анализирахме всички вътрешни процедури, за да оптимизираме силните ни страни и да минимизираме слабостите ни. В сравнение с останалите екипи, Торо Росо е по-малък брой служители. Но сега синергиите с Технологичния център на Ред Бул и елементите, които получаваме от тях, ще дадат повече време на техническите ни групи да се фокусират върху детайлите.“

Торо Росо

Тост обясни още, че компоненти, които са свързани с новия двигател на Хонда, ще бъдат същите като при големия отбор на Ред Бул. А по-голямата част от останалите елементи ще са от миналогодишната спецификация на колата на Ред Бул. Това се налага заради невъзможността на Торо Росо да се развива толкова бързо, колкото големия тим на Дитрих Матешиц.