Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо с двигатели Рено от 2014 г.

Торо Росо с двигатели Рено от 2014 г.

51
0
Жан-Ерик Верн

Торо Росо и Рено сключиха дългосрочно партньорство, вследствие на което френската компанията ще доставя двигатели (турбо V6) и задвижващи системи на отбора от Формула 1 от 2014 г. нататък, съобщиха официално днес двете страни по сделката в Монасо.

В официалното съобщение се отбелязва, че договорът е надграждане спрямо вече съществуващите връзки между Рено и Ред Бул. Допълва се още, че е постигнато споразумение за продължаване общата работа на шампионския тим от Милтън Кийнс и доставчика на двигатели. Ред Бул остават развоен партньор за работата по новите мотори.

Наистина бе логично да обсъдим доставянето на агрегати на Торо Росо – заради работата ни с Ред Бул. Постигането на контракт обаче не бе предначертано. Внимателно обмислихме какви са най-добрите опции за отделните страни преди да сключим споразумението. Торо Росо е установен тим със силни хора и съоръжения, даващи възможност на отбора да е сред редовно печелещите точки – коментира президентът на Рено Спорт F1 Жан-Мишел Жалиние. – Рено остават в F1, за да печелят и да демонстрират изключителните качества на продуктите си. За постигането на целите ни е необходимо да работим с екипи на най-високо ниво. Извън пистата ще имаме възможност да промотираме още повече асоциацията си с бранда Ред Бул.

Шефът на Торо Росо Франц Тост също изрази удовлетворение от подписването на новия договор. Той отбеляза, че ранното приключване на сделката е особено важно, за да се проведе максимално ефективна подготовка за следващия сезон.

Нямаме търпение да работим заедно с Рено, но бих искал да благодаря на Ферари, които са ни доставчик на двигатели от 2007 г. Те ни предоставят изключително ефективен и издръжлив мотор, както и отлична подкрепа – допълни той.

Рено дават агрегати още на Лотус, Катерам и Уилямс. В скоро време обаче се очаква тимът от Гроув да обяви, че преминава към мотори на Мерцедес.