Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо се нуждаят от още време с новата кола

Торо Росо се нуждаят от още време с новата кола

57
0

Себастиан Бурде признава, че тимът на Торо Росо се е нуждаел от малко повече опит с новия си STR3, за да премине отвъд първата фаза на квалификацията в Монако.

Французинът, който направи дебюта си в Монако за Формула 1, завърши на 16-та позиция с новата кола и въпреки че е бил задържан от Фелипе Маса в бързата си обиколка, той признава,че не е очаквал повече от сесията и без това.

„В първата си обиколка попаднах на Маса и въпреки че втората ми вървеше значително по-добре, това не промени нищо. Засега ми е доста трудно да разбирам какво прави колата,особено при спиране, когато колелата много блокират.”

„Всъщност именно това причини проблема ми при следващото излизане,защото като знаех вече, че ми блокира задницата, малко пренастроих баланса напред, което обаче промени времената ми.”

„Също като коментар за колата – понякога тя е много непослушна на влизане в завои. За тази ситуация по никакъв начин не ни помогна и липсата на опит с новия болид, както и на сухи обиколки сутринта.”

Съотборникът му Себастиан Фетел преживя ужасна квалификация, като остана 18-ти и в момента се надява само на резки промени във времето в неделя.

„Първата ми обиколка изглеждаше доста обещаваща. След това мисля, че трябваше да караме с основните гуми,тъй като алтернативните (в случая супермеките) губеха ресурса си още в първата обиколка за време.Не можех да поддържам добро ниво на сцепление по цялата писта, заради което губех много време, особено в края на обиколката.”

„Срамота, защото с моето наказание ще бъда в дъното на решетката.Затова и се надявам на дъжд… много дъжд.”