Начало Formula 1 News Торо Росо се радват на трето поредно класиране в точките

Торо Росо се радват на трето поредно класиране в точките

17
0
механици,Торо Росо

Торо Росо се класира за трета поредна надпревара от Формула 1 в точките, като в Южна Корея и двамата пилоти на екипа от Фаенца влязоха в топ 10.

Жан-Ерик Верн финишира осми, а съотборникът му Даниел Рикиардо – девети.

Това представяне изравнява най-доброто ни класиране досега този сезон от Белгия. Там отново бяхме осми и девети – коментира Франц Тост. – Определено вървим по-добре през втората половина от сезона и за трети път в последните четири старта сме в точките. Бих определил това ни представяне като най-силното за годината. Имахме известни проблеми в Q2, но в състезанието и двамата ни състезатели успяха да покажат истинското ниво на болида.

Като най-доброто си състезание за годината определи Корея и Верн. Французинът бе доволен както от колата, така и от малкото износване на двата типа гуми.

Не поех твърде много рискове на старта, направих добър дуел със Серхио Перес в началото, после с Пол ди Реста, както и с Люис Хамилтън. Двамата с Дан бяхме с различни стратегии, като и двете изглежда проработиха. Към края ми казаха, че съотборникът ми има проблем, но като цяло представянето на отбора бе просто фантастично. Изглежда правим прогрес, пистата ни пасна и очакваме нещата да стоя по същия начин и в Индия – обясни Верн.

Рикиардо потегли добре и успя да изгради хубав ритъм, при който задминаваше последователно съперниците пред него. Той бе преместен пет места назад на грида заради смяна на скоростна кутия и затова напредъкът му в състезанието е още по-забележителен.

Най-добрата ми серия обиколки бе в края на състезанието, докато десет тура преди финала нещо стана. Първоначално помислих, че окачването се е строшило – колата внезапно тръгна наляво и не можех да спра. Бързо разбрах обаче, че мога да продължа, макар че дърпаше наляво всеки път като натисках спирачките и предните колела блокираха. Това ми струва осмото място, но поне го зае съотборникът ми. Въпреки всичко съм благодарен за точките – каза Рикиардо.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter