Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо ще използва последната версия на мотора на Ферари от 2015...

Торо Росо ще използва последната версия на мотора на Ферари от 2015 г.

42
0

Екипът на Торо Росо обяви официално, че ще използва последната спецификация на мотора на Ферари от 2015 г. Екипът от Фаенца се върна към моторите на Скудерията след два сезона с неконкурентните агрегати на Рено в началото на новата турбоера в спорта през 2014 г.

Първоначално беше обявено, че малкият отбор на Дитрих Матешиц ще ползва задвижващи системи на Ферари от 2015 г., но след това се появиха информации, че може да става въпрос и за най-новите спецификации на италианския доставчик срещу по-високо заплащане.

В крайна сметка шефът на тима Франц Тост потвърди по време на първия ден от изпитанията в Барселона, че ще бъде използвана последната версия на двигателя на Скудерията от 2015 г.

„Убеден съм, че ще получим добър двигател от Ферари, защото харесваме да работим с тях и имахме най-големия си успех с техните мотори, заяви Тост. – Моторът, който ще е от края на 2015 г., е голяма стъпка напред за нас и съм оптимистично настроен. Всичко е малко по-сложно, но единствената причина за това е много малкото време и инженерите от двете страни трябваше да работят много здраво, за да подготвят всичко по колата.”

Засега тимът кара с базово оцветяване на колата и без логата на спонсорите, като новата цветова схема ще бъде показана на 29 февруари, ден преди началото на вторите тестове на Каталуня.