Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо ще търсят утре още скорост

Торо Росо ще търсят утре още скорост

47
0

14-о и 17-о време постигнаха пилотите на Торо Росо Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари.

– Изкарахме безпроблемен ден, нямахме грижи по колата, а това ни даде възможност да направим доста обиколки, което е чудесен старт на уикенда. Не съм напълно щастлив обаче от представянето ни, тъй като се намираме малко по-назад в класирането спрямо подреждането в Китай. Трябва да разберем защо. От позитивна страна обаче днес събрахме много данни за проучване – както с много гориво, така и с малко количество. Сравнението на гумите също бе с очакван резултат: софт са по-бързи, но по отношение на дълги серии ситуацията все още не е напълно ясна – заяви Буеми.

20-годишният му испански съотборник предизвиква истинска истерия в родината си заедно със сънародниците си Фернандо Алонсо и Педро де ла Роса. Тримата са невероятен хит и се очаква благодарение на тях неделната Гран при на да се радва на сериозна публика, след като досега хората в голяма степен предпочитаха мотоциклетните надпревари. Самият Хайме има надежда за подобрение на скоростта си в течение на уикенда.

– Ще се опитаме да извлечем още малко от болида утре. Засега съм доволен от протичането на сесиите ни и проведените тестове, включително тази на състезание. И при двата типа гуми нямаше особено износване, но трябва да проверим какво ще е положението утре. Липсва ни малко скорост, когато автомобилът е с малко гориво – коментира Алгерсуари.

Той спря на пистата малко преди края на следобедната тренировка, но проблемът засега остава неизвестен.