Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо тренират с Ферари безопасно боравене с KERS

Торо Росо тренират с Ферари безопасно боравене с KERS

50
0
Гран при на Япония,Себастиен Буеми

Седмица преди началото на първите официални предсезонни тестове във Формула 1 работата във фабриката на Торо Росо във Фаенца (Италия) върви с пълна пара. В завода се действа денонощно, като по-късно тази седмица за първи път ще бъде запален и двигателят в новия STR6, а Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари ще направят последни уточнения по седалките си в кокпита.

В Торо Росо използват двигатели Ферари от 2007 г. – в дебютния си сезон бяха с Косуърт, но британската компания се оттегли от Гран при и те се прехвърлиха на тези на Скудерията. Затова и сега, при връщането на KERS, тимът ще може да разчита на системата, създадена от Ферари. Във Фаенца смятат, че са късметлии, задето могат да се възползват от сътрудничеството си с Маранело, тъй като колегите им притежават сериозен опит по отношение точно на това устройство.

Освен това Торо Росо провеждат обща тренировъчна програма с Ферари преди началото на сезон 2011 г., за да си осигурят максимално високо ниво на сигурност. Преди години при въвеждането на KERS имаше случаи на токови удари, макар и не сериозно разпространени.

Досега с целия персонал, пътуващ по пистите – не само с инженери и механици – са проведени срещи и семинари за уточнение на работата с автомобили, оборудвани с KERS. В определени ситуации тимът ще ограничава достъпа до гаражите си – например при зареждане на батериите или други процедури, изискващи повишено внимание. Определени членове на екипа ще са с различни екипи и т.н. В Торо Росо предпочитат да са готови за най-лошия сценарий, за да не останат изненадани, ако нещо се случи на пистата.