Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо взеха политическо решение с привличането на Квят, твърди Разия

Торо Росо взеха политическо решение с привличането на Квят, твърди Разия

21
0
Антонио Феликс да Коща

Торо Росо взеха политическо решение с привличането на Данил Квят – Антонио Феликс да Коща заслужаваше повече мястото в отбора от Формула 1, твърди Луис Разия.

Португалският пилот бе смятан за фаворит за кокпита, който Даниел Рикиардо освободи в края на миналия сезон. Вместо него обаче екипът от Фаенца взе 19-годишния руснак Квят. Да Коща ще е тест пилот на Ред Бул, като освен това ще кара за BMW в немския шампионат за туристически автомобили (DTM).

В случая съм пристрастен, тъй като Антонио ми е приятел, но според е далеч по-силен като темпо – заяви пред TotalRace Разия, чийто амбиции за Формула 1 бяха попарени преди година от проблеми със спонсори. – Това обаче далеч не е всичко. Торо Росо имат трудности като останалите, така че трябваше нещата да се подредят. Ясно е, че догодина ще има надпревара в Русия и на F1 й трябва руснак. В Гран при има много политика, а и Квят е спонсориран от руска банка, което помага.

Самият Да Коща сподели, че не съжалява за нищо от сезон 2013, въпреки че не направи очаквания скок към Торо Росо.

През 2013-та направих така, че се съсредоточих изцяло върху световните серии. Постарах се хората около мен да не говорят за нищо друго. Разочарован съм, че не спечелих шампионата, тъй като това бе целта, но причината не бе липсата на скорост. Не съжалявам за нищо. Не може да имаш съжаления, а и аз извлякох много положителни неща от времето си в първенството. Имах повече победи в световните серии, отколкото който и да е друг пилот. Това е нещо позитивно – обясни Да Коща пред Аутоспорт.