Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо запазва Рикиардо и Верн за 2013 г.

Торо Росо запазва Рикиардо и Верн за 2013 г.

45
0
Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн, снимка Торо Росо

Екипът на Торо Росо във Формула 1 съобщи, че запазва настоящите си пилоти Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн и през сезон 2013 г. Това ще е втора година за отбора с тези състезатели.

Шефът на тима Франц Тост заяви, че и двамата пилоти са се справили добре през 2012 г.

Даниел се присъедини към нас с няколко надпревари зад гърба си, така че веднага можа да се включи с обратна информация и добър опит. Жан-Ерик бързо го настигна, като често му се налагаше да се справя с писти, които дори не бе виждал преди. След лятната ваканция и двамата пилоти спечелиха доста точки, а отборът е впечатлен от зрелостта им по отношение работата с инженерите и уменията им на пистата. Ще дадем най-доброто от себе си през следващите месеци, за да им дадем догодина автомобил, позволяващ да демонстрират таланта си – допълни Тост.

Състезателите определено се зарадваха на новината. И двамата благодариха на Торо Росо за шанса, както и на Ред Бул.

Очакванията за догодина са големи и аз съм готов да ги изпълня – продължи Рикиардо. – Чувствам, че продължих да израствам и да се развивам като състезател, като освен това подходът ми към техническата страна на нещата се подобри тази година. Сезонът ни не бе лек, но отношенията ми с момчетата винаги са били на ниво и съм доволен, че ще продължим да се трудим заедно още един сезон.

Верн сподели, че годината за него като новак не е била лесна, но е научил много благодарение на получената подкрепа и изградените отлични взаимоотношения с отбора.

Чувствам се по-силен и знам, че сега съм по-добър пилот. Наистина вярвам в този отбор, а с придобития опит в комбинация с амбициите на екипа за догодина мисля, че можем да очакваме наистина силна 2013-та – добави французинът.