Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо ще продължи да прави жертви в помощ на Ред Бул

Торо Росо ще продължи да прави жертви в помощ на Ред Бул

58
0
двигател,Торо Росо,Хонда

Спортният директор на Торо Росо Франц Тост заяви, че в екипа ще продължат да правят жертви в помощ на големия отбор на Ред Бул.

През миналата година малкият отбор на Дитрих Матешиц използваше двигателите на Хонда, като правеше доста експерименти през втората половина от сезона при ползването на моторите, след като стана ясно, че през 2019 г. и Ред Бул ще ги внедри в колите си.

Именно в тази връзка се очаква през новия сезон нови компоненти по задвижващата система да бъдат изпитвани първо в болида на Торо Росо, макар и с цената на сериозни наказания в решетката, а след като докажат своята ефективност и надеждност, да бъдат поставяни в колите на Макс Верстапен и Пиер Гасли.

„Ако такова нещо помага на стратегията на Ред Бул в битката за печелене на състезания и титли, разбира се ще го правим, коментира Тост. – Дори няма нужда да дискутираме това. Това е в нашата философия.

Аз съм повече от щастлив с това, тъй като по този начин и ние ще подобрим представянето си. Няма съмнение, че ще се възползваме от синергията и партньорството с технологичния център на Ред Бул. Ще имаме цялата задна част от Ред Бул и ще я подобряваме.