Начало Избрани Toст: Новите пилоти подценяват физическото предизвикателство на F1

Toст: Новите пилоти подценяват физическото предизвикателство на F1

1066
0
Франц Тост
Франц Тост, снимка Ред Бул Контент Пуул

Шефът на Алфа Таури Франц Тост заяви, че новите пилоти, които пристигат в F1, oбикновено не осъзнават колко голямо е предизвикателството на спорта от физическа гледна точка.

Това напълно съвпада с опита на Юки Цунода. Японецът се присъедини към дъщерния тим на Ред Бул миналата година и имаше трудности с адаптацията в първите няколко месеца.

„Новите пилоти подценяват физическото предизвикателство на F1. Това не се отнася само за Юки“, заяви Тост пред медиите по време на тестовете в Барселона.

„Този случай се е повтарял и при други млади пилоти, които за пръв път се състезават в F1. Все едно навлизат в друго измерение.“

„Винаги съм им казвал едно нещо: „Сега започва истинската ви работа! Всичко, което сте правили преди, е било като в детската градина. Сега трябва да започнете да работите и да станете дисциплинирани.““

Миналата година Тост се зае с развитието на Цунода. Toй настоя японският състезател се премести от Великобритания в Италия, за да бъде по-близо до фабриката на Алфа Таури във Фаенца. По този начин aвстриецът може лично да контролира развитието на младия пилот.

„Юки се подобри много през последния сезон“, каза той.

„Не само той имаше проблеми в началото на своята кариера. Всички сили, които идват от спирането и завоите, са много, много големи.“

„Не познавам пилот, който да е дошъл във Формула 1 без физически проблеми. Това е специален период на обучение.“

„Преди 10, 15 години, всичко бе много по-лесно. Имаше повече тестове. В днешно време състезателите трябва да ходят повече в залата и да правят достатъчно физически упражнения. Не трябва да забравяме, че тези автомобили са най-бързите в историята на спорта.“, добави той.

„[Юкиразбира това нещо. Той тренира много през зимните месеци. Разбира се, от телесна гледна точка е на много по-високо ниво, отколкото миналата година„, завърши Франц Тост.

Цунода и неговият съотборник Пиер Гасли ще се върнат зад волана на новия болид AT03 по време на втория предсезонен тест на Международната писта в Бахрейн от 10 до 12 март. Meждувременно Алфа Таури продължи своето партньорство с компанията Randstad Italia.