Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тост: Скоростта и надеждността на STR9 все още са неизвестни

Тост: Скоростта и надеждността на STR9 все още са неизвестни

41
0
Жан-Ерик Верн

Скоростта и надеждността на автомобила на Торо Росо за 2014 г. STR9  са все още неизвестни за екипа след малкото километри, които пилотите на отбора успяха да запишат с колата, коментира шефът на тима Франц Тост.

Вторите предсезонни изпитания не минаха гладко за екипа от Фаенца, който записа общо 134 обиколи (за сравнение най-много тура има Уилямс – 323). През първия ден Данил Квят направи едва 5 обиколки след проблеми с теч на масло и батерията в задвижващата система на Рено. Вторият и третият ден бяха значително по-добри за Торо Росо, като Верн и Квят успяха да направят малко над 50 обиколки, докато в последния ден се появиха проблеми с двигателя на Рено в автомобила и французинът записа 19 тура.

Трудно е да се оцени (развитието на STR9), защото не можехме да караме особено много – коментира Тост пред немското издание Спийд Уийк. – Скоростта и надеждността са неизвестни за нас. Отборът на Мерцедес очевидно води, следван от Макларън и Ферари. Представянето на Уилямс и Форс Индия също бе добро. Останах с впечатлението, че Ферари все още не са разкрили пълния си потенциал. Рено имаше напредък. Системите започнаха да работят. Има малко време до Мелбърн, но ако всичко работи за последния тест в Бахрейн, имаме реална възможност да настигнем отборите със задвижваща система на Мерцедес.

За последните тестове в Бахрейн, които започнаха днес и продължават до неделя, Торо Росо ще тестват ново шаси (STR9-04) в подготовката си за първия старт за 2014 г. в Австралия на 16 март. Екипът ще фокусира програмата си върху работата на задвижващата система, аеродинамични настройки, както и върху събиране на информация за гумите на Пирели.

Данил Квят вече направи няколко обиколки на пистата Сахир, като руснакът ще кара и в събота. Жан-Ерик Верн ще заеме мястото му в петък и неделя.