Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф ще заеме поста на Хауг в Мерцедес?

Тото Волф ще заеме поста на Хауг в Мерцедес?

29
0
Тото Волф

Тото Волф ще заеме мястото на Норберт Хауг в Мерцедес, се твърди в публикация на немския вестник Билд. Австриецът е акционер в екипа на Уилямс от Формула 1 и заема директорски пост там.

След трикратния световен шампион в F1 Ники Лауда Волф би бил вторият австриец в управата на Мерцедес. Според публикацията той ще отговаря за целия автомобилен спорт в концерна и се смята, че може да купи акции от тима в Гран при.

Волф и съпругата му Сузи (която се състезава в немския шампионат за туристически автомобили – DTM – и е развоен пилот на Уилямс в F1) живеят в Швейцария.

Норберт Хауг оваканти поста на моторспорт директор на Мерцедес след повече от 20 години на тази служба. Напускането му бе обявено в края на 2012-а година след повече от 1000 надпревари в различни първенства за марката.

Причината за оттеглянето на Хауг бе липсата на успехи на отбора във Формула 1. Тимът спечели само една победа за три сезона (с Нико Розберг в Китай миналия сезон). Връщането на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер не донесе нещо съществено – немският пилот успя да се качи на подиума само веднъж за три години.

Отборът ще се опита да промени ситуацията през 2013-а. В Бракли привлякоха Люис Хамилтън и сега с особен интерес се очаква новият автомобил на екипа, с който световният шампион за 2008 г. и Розберг ще се състезават със съперниците от Ферари, Макларън и Ред Бул.