Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Тук просто не ни се получава

Тото Волф: Тук просто не ни се получава

5039
0
Люис Хамилтън, катастрофа, Гран при на Австрия
снимка: Виктор Алекян

Иван Тенчев, Ред Бул Ринг. Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф заяви, че още няма обяснение за излитанията на своите пилоти Люис Хамилтън и Джордж Ръсел в днешната квалификация за Гран при на Австрия. И двамата катастрофираха в Q3. Първоначално записаното време на Ръсел го класира пети на стартовата решетка, а седемкратният световен шампион ще е десети.

„Не знам дали беше порив на вятъра или нещо друго, но тук просто не ни се получава. Дори в най-силните ни дни в Шпилберг винаги се случва нещо“, заяви австриецът

Волф сподели, че пътувайки към тази писта от Виена се е замислил за кой път се движи по този път – може би за стотен или двеста пъти, но очевидно шансът не е с Мерцедес на това трасе.

„Ще прегледаме подробно всичко в настройките и начина на работа на колата ни, защото вярвахме, че имаме скорост да се борим дори за полпозишън“, допълни Волф.

Волф заяви още, че е прибързано да се каже и каквото и да било за състоянието на скоростната кутия и шасито, както в колата на Хамилтън, така и в тази на Ръсел.

Смята се, че между двете тренировки Люис Хамилтън е последвал в настройките съотборника си Джордж Ръсел и са направили колите наистина бързи

Може би обаче са били без нужното минимално притискане и стабилност на задната част в бързите завои. Волф отрече в тази връзка влияние върху представянето на Люис Хамилтън да е оказало отсъствието на титулярния му рейс инженер на Хамилтън Питър Бонингтън. Функциите му този уикенд бяха поети от пърформанс рейс инженера на пилота.

„Не бих казал, че това има някакво влияние. Ние сме в постоянна връзка с Боно през цялото време и практически решенията ни са общи“, заяви още Волф.