Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Въпросът за издръжливостта далеч не е разрешен

Тото Волф: Въпросът за издръжливостта далеч не е разрешен

41
0
Тото Волф

Мерцедес не приемат нищо за даденост, категоричен е спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф.

Заводският отбор на автомобилния производител, както и екипите със задвижваща система на Мерцедес HPP, са с най-стабилно представяне досега в предсезонните тестове във Формула 1. Тимът от Бракли обаче многократно отхвърляше определението фаворити и Волф направи същото още веднъж.

Скромност е думата, за която се сещам. Имало е твърде много „тестови световни шампиони” в миналото. Наясно сме, че Ферари и Рено ще наваксат. Въпрос на време – не се съмнявам в това и за секунда. Ред Бул спечелиха шампионата четири поредни пъти и има едни от най-добрите пилоти на грида. Освен това въпросът за издръжливостта далеч не е разрешен. Мисля, че най-важното нещо ще е да стигнем до финала на първото състезание. Направихме наистина добри тестове, но нямаме никаква причина да изпадаме в еуфория – заяви Волф пред агенция ДПА.

Нико Розберг оглавява класирането два часа след началото на първия ден от последните тестове преди Гран при на Австралия.

Изпитанията се провеждат отново в Бахрейн. Пилотът на Мерцедес е с време 1:37.722 мин. Досега той прави няколко пъти и състезателни симулации. След като пък записа най-доброто време за цялата сесия на пистата Сахир миналата седмица, германецът обясни, че е карал с малко гориво и това е причината да е толкова напред спрямо всички останали.