Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф за обясненията на Хорнер за бюджета: За малко да се...

Тото Волф за обясненията на Хорнер за бюджета: За малко да се разплача като го слушах

4636
0
Тото Волф и Кристиан Хорнер
Тото Волф и Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Тото Волф реагира подигравателно на обясненията на Кристиан Хорнер относно евентуалното нарушение от страна на Ред Бул на бюджетния лимит за сезон 2021. Шефът на Мерцедес във Формула 1 обаче осъди в изявлението си пред Скай Германия отношението към пилотите на тима от Милтън Кийнс. Волф каза, че подобно поведение е абсолютно неприемливо.

„За малко да се разплача като го слушах. Започнахме и ние да броим колко сандвичи сме раздали, да преглеждаме други категории разходи, а те са много. Не знам какъв е възможният преразход на Ред Бул – 1, 2 или 5 милиона, но знам, че преимущество във финансовата сфера може да се реализира като подобрение в техниката“, заяви Волф

„Хорнер се опитва да прокара някаква обратна психология, която налага въпроса кой е жертвата в една такава ситуация? Моето мнение е, че за жертви следва да се считат останалите девет отбора. В предишни години е имало противоречиви ситуации. Миналия сезон нас ни дисквалифицираха в Бразилия. Причината бе, че елементите на задното ни крило се отваряха с 0,2 мм повече, отколкото е разрешено в техническия регламент. Според мен финансовите правила са не по-малко важни в сравнение с техническите или спортните“, продължи шефът на Мерцедес.

„Причината, поради която Формула 1 въведе ограничение на бюджетите, е желанието да се създадат условия, при които всички отбори да могат да си съперничат. И това да стане като харчат еднакви пари. Ако някой екип допуска преразход поради каквито и да са причини, това противоречи на духа на общото споразумение“, каза още Волф.

„Освиркването на пилотите обаче е абсолютно неприемливо“, каза Волф

Думите му бяха по повод появило се видео, в което Макс Верстапен и Серхио Перес са посрещнати от фенове с освиркване и викове: „Измамници“.

„Никой не иска подобни прояви. Няма значение дали се случват на подиума или при среща със запалянковци. Всички във Формула 1 са против подобно поведение и през сезона вече имаше доста разговори по тази тема. Периодично продължава да се случва. В Австрия публиката беше настроена срещу Люис [Хамилтън], тук на феновете не им допада особено Макс. Отношенията между отборите обаче не са такива. На пистата има сериозно съперничество, но не и такава враждебност между екипите“, добави Волф.