Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Не сме притеснени от протест срещу окачването

Тото Волф: Не сме притеснени от протест срещу окачването

59
0

Екипът Мерцедес не се притеснява от евентуален протест от страна на други отбори срещу окачването си в уикенда за Гран при на Австралия, с който започва новия сезон във Формула 1. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф. Сребърните стрели и екипа на Ред Бул използват хидравличните окачвания, които пресъздават забранения през 2014 г. FRIC (Front and Rear InterConnected или взаимно свързване на предното и задното окачване) и чиято легалност за новия сезон още не е изяснена.

В началото на тази година от Ферари отправиха запитване към ФИА дали може да въведе система на окачването HPC (Hydraulic Pitch Control), която реално също пресъздава FRIC. При последното се измества наклона на шасито в една или друга посока според товара, който то понася, но без да има физическа връзка между предната и задната част на колата.

Въпросът на Ферари бе дали подобни системи не нарушават точка 3.15 от техническия регламент, която забранява използването на подвижни аеродинамични елементи. Тогава техническият делегат на ФИА Чарли Уайтинг отговори, че всяка система на окачването, която променя реакцията на колата при товар, би противоречила на правилата. Очаква се официална техническа директива по случая на Уайтинг.

Според техническият директор на Форс Индия Андрю Грийн е напълно възможно определени отбори, които не са доволни от ситуацията и смятат, че тя е несправедлива, да подадат контестация срещу колите на Мерцедес и Ред Бул в Мелбърн. Волф обаче заяви, че е уверен и комфортно относно ситуацията с окачванията.

„Имаше дискусии по време на срещата относно техническите правила (TRM) за окачванията и легалността им, заяви Волф пред motorsport.com. – Що се отнася до Мерцедес, аз съм много уверен и се чувствам комфортно в ситуацията. Знаем какво казват правилата и какво е позволено да правиш и какво не. Мисля, че това е от обичайните неща преди старта на сезона. Не е нещо, което ни притеснява.”