Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Няма причина да празнуваме

Тото Волф: Няма причина да празнуваме

91
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че няма причина тимът му да празнува с оглед на това, че колата има своите проблеми в дълга състезателна дистанция и в тима трябва да разберат на какво се дължат те и да ги отстранят.

В Япония Хамилтън бе категорично най-бързият пилот в квалификацията, но в състезанието особено с гумите софт имаше проблеми и бе застигнат от Макс Верстапен в края. Въпреки това той спечели и вече има 59 точки аванс пред Фетел 4 кръга преди края на сезона.

„Няма промяна в подхода ни, обясни Волф. – Трябва да гледаме на нещата състезание за състезание. Колата ни продължава да е като примадона и трябва да разберем защо. Не мога да кажа, че доминираме спрямо Ред Бул или Ферари.

Възползвахме се от проблемите на Скудерията с надеждността в последните 3 състезания. Ние обаче трябва да продължим да натискаме, а не да се радваме и да се отпускаме. Представянето на болида варира много от една писта на друга и трябва да разберем защо е така.“

Австриецът също така обясни, че случилото се с Ферари напоследък и голямата преднина в шампионатите при конструкторите и пилотите дава голям тласък на Мерцедес в битката. Но смята, че това е знак за внимание за Мерцедес, че нещо подобно може да се случи и при Сребърните стрели, ако в тима не са внимателни.