Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф похвали Мик Шумахер за титлата

Тото Волф похвали Мик Шумахер за титлата

94
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф похвали Мик Шумахер за успеха му в европейската Формула 3 този сезон. Вчера синът на Михаел Шумахер завърши втори на пистата Хокенхайм и спечели титлата 1 състезание преди края на сезона.

В последната надпревара днес 19-годишният германец също финишира 2-и, зад съотборника си в Prema Theodore Racing Робърт Шварцман. Така той завърши с 365 точки, с 57 т. повече спрямо втория Дан Тиктъм.

„Вниманието беше фокусиране върху младежа още от началото и той беше поставен под напрежение, обясни Волф. – Не е лесно да се справиш с всичко това. Особено ако сезонът не започне по най-добрия начин в този случай.

Но неговото представяне през втората половина от годината беше още по-впечатляващо. Той показа, че има качествата, които са му нужни, и че може да стане един от великите пилоти във Формула 1.”

Добри думи Шумахер получи и бившия пилот в Гран при Герхард Бергер: „Радвам се за Мик, каза австриецът. – Той не само изглежда като баща си, като има същата стойка, походка и ръце, но в последните седмици доказа, че има и състезателните гени на баща си. Успее ли да поддържа такова ниво на представяне, той ще стигне до Формула 1.”