Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Случаят с Хамилтън от Абу Даби не е приключен

Тото Волф: Случаят с Хамилтън от Абу Даби не е приключен

47
0

Случаят с Люис Хамилтън, който забави темпото в края на състезанието за Гран при на Абу Даби и това доведе до проблеми за съотборника му Нико Розберг, още не е приключен. Това заяви спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. Наскоро председателят на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда каза, че действия срещу стореното от Люис няма да бъдат предприемани, тъй като с карането си на Яс Марина британецът не бил направил нищо лошо.

„Това още е тема, която трябва да дискутираме вътре в тима. Но след събитията в последно време, проблемът няма същия приоритет в момента, каза австриецът, визирайки изненадващото оттеглянето на Нико Розберг от спорта.

– Едно нещо е сигурно: следващата година искаме да имаме напредък по отношение на нашите ценности, нашата състезателна философия и от тази гледна точка имаме много да учим от случилото се в Абу Даби. В следващите седмици ще се съберем да изясним ситуацията и за двамата ни пилоти.”

Според пилота на Форс Индия Естебан Окон в момента Хамилтън е много разстроен от напускането на Розберг, тъй като Нико спечели битката този сезон, а на следващия Люис няма да има шанс за реванш. Самият Окон, който наскоро подписа с екипа на Виджай Маля, е вариант за замести Розберг в Мерцедес, тъй като е протеже на Сребърните стрели.

„Решението на Нико е разочароващо за Люис, каза Окон. – Но в същото време той ще е в по-добра позиция за следващата година, тъй като много малко пилоти ще могат веднага да влязат във вътрешна битка с него. Възможно е Мерцедес да вземе Бътън или Алонсо, но дори на тях ще е нужно време всичко да заработи както трябва. И Люис ще се чувства уверен, но той искаше да вземе титлата точно от Розберг.”