Начало Автомобили Touareg R – олицетворение на новата философия на Volkswagen

Touareg R – олицетворение на новата философия на Volkswagen

695
0

Volkswagen допълва впечатляващата гама на своя флагман Touareg с новата престижна версия Touareg R. Универсалният SUV е с plug-in хибридна система за задвижване с максимална мощност от 340 кВт (462 к.с.). Той предлага иновативна комбинация от превъзходна динамика и електрическа ефективност. При наличие на достатъчен заряд в акумулаторната батерия, автомобилът винаги стартира в изцяло електрическия режим E-MODE за движение с нулево ниво на емисиите. Акумулаторната батерия е проектирана с капацитет, който да позволи на Touareg R да покрие типичния средностатистически ежедневен пробег на пътуващите на изцяло електрическа тяга. Това включва най-честно използвания маршрут – до работното място и обратно.

Подобно на всички останали варианти в гамата на Touareg, новата версия R се предлага със система за постоянно двойно предаване (4MOTION). Благодарение на системата 4MOTION и мощната plug-in хибридна система за задвижване на новия модел със 700 Нм максимален въртящ момент, Touareg R може да тегли прикачен товар с максимално тегло от 3,5 тона.

Новият престижен вариант на флагмана може да се справи с ремарке със същото максимално тегло дори и в режим E-MODE. Това е първият plug-in хибриден SUV в света, който може да бъде оборудван и с асистираща система Trailer Assist. Тя улеснява водача при маневриране с прикачен товар. И още една водеща позиция за Touareg – за първи път моделът ще се предлага с асистираща система Travel Assist. Това ще е първият модел на марката Volkswagen, който предлага възможност за асистирано шофиране (автоматичен контрол на скоростта и дистанцията с ускорение и спиране, както и поддържане на лентата за движение) със скорост до 250 км/ч.

Новият модел от гамата на Touareg е проектиран от специалистите на спортното поделение Volkswagen R

Те традиционно се занимават с разработката на най-динамичните модели на Volkswagen. Touareg R е носител и олицетворение на цялостна промяна на философията на Volkswagen. Това е първият модел с емблемата на Volkswagen R, който използва plug-in хибридна система на задвижване. Едновременно с това е първи хибриден модел в историята на марката, заемащ позицията на най-мощния автомобил в цялата продуктова гама на Volkswagen като цяло. Изключително високото ниво на оборудване на Touareg R прави впечатление с външно оформление с дизайнерски пакет Black Style и 20-цолови алуминиеви джанти (Braga), както и с R-Line интериор с кожени тапицерии Vienna с шевове в Сrystal grey. Пазарната премиера на новия модел се очаква през втората половина на 2020 година.

Touareg R се отличава с извънредно динамични характеристики

Водачът просто трябва да натисне газта, за да получи мигновен достъп до пълната мощ на електродвигателя (100 кВт/136 к.с.) и бензиновия V6 двигател със система за принудително пълнене с турбокомпресор (250 кВт / 340 к.с.). След това действията на двете задвижващи системи могат да бъдат комбинирани с функцията boost. Тя служи за пълно оползотворяване на динамичните резерви на автомобила. Може да се използва например за бързо и безопасно изпреварване, както и за разгръщане на пълната системна мощност в размер на 340 кВт (462 к.с.). Максималният системен въртящ момент възлиза на 700 Нм.

Системата 4MOTION Active Control осигурява на водача на Touareg R бърз и удобен достъп до различните възможности за избор на профил на движение

Той се осъществява с просто натискане на бутона Menu на инфотейнмънт системата. Стандартно се предлагат профилите Eco, Comfort, Normal, Sport и Individual за шофиране по пътища с твърда настилка. Има още профили Offroad и Snow за движение извън тях – в сложни пътни условия и в пресечен терен. Освен това водачът може да управлява тези режими и директно. Това е възможно посредством прибора за избор на режим на движение в централната конзола на арматурното табло. Ако Touareg R е оборудван с опционалния offroad пакет (включително защитен панел на дъното под двигателя), водачът има разширен избор от допълнителни режими. Такива са Gravel и Sand (чакъл и пясък) за движение извън отъпканите пътища.