Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това бе една от най-добрите ми победи, категоричен е Хамилтън

Това бе една от най-добрите ми победи, категоричен е Хамилтън

52
0
Карен Хамилтън,Люис Хамилтън

Много спокоен и този път искрено усмихнат бе Люис Хамилтън след прекрасната си победа в Абу Даби, която посвети на майка си Кармен. Тя празнува рождения си ден заедно със сина си на пистата Яс Марина и получи специална торта от отбора на Макларън, но вчерашният подарък от пилота бе още по-специален.

Той толкова много заслужава това – бе тихият й коментар, докато изтриваше радостните сълзи под почетната стълбичка.

Хамилтън още по радиото съобщи, че посвещава успеха на майка си, докато се прибираше към бокса след много стабилно и уверено каране от старта до финала на предпоследния кръг на тазгодишния световен шампионат. Той пое лидерството след отпадането на Себастиан Фетел (Ред Бул) и не го изтърва до края, контролирайки разликата с Фернандо Алонсо (Ферари).

Докато карах в тура към боксовете си мислех, че тази победа е една от най-добрите ми – като представяне, тъй като не допуснах грешки – сподели Люис. – Не си позволих една погрешна стъпка въпреки напрежението около мен и всички обкръжаващи ме съмнения. Накрая се чувствах изключително горд, че бях на такова ниво.

Хамилтън изравни с вчерашния успех победите на съотборника си Дженсън Бътън – и двамата имат по три кръг преди финала на сезона. Дори да е пръв в Бразилия обаче, Люис ще е зад сънародника си в класирането при пилотите (разликата помежду им е 28 точки в момента при 25 давани за първото място). Това не му се е случвало досега и е отражение на крайно трудната състезателна година, преживяна от световния шампион за 2008 г. Едва сега като че ли той успява да се отърси от напрежението, от всички странични фактори, от непрекъснатото обсъждане на многобройните му удари с Фелипе Маса и обвиненията в прекалено агресивно и дори опасно каране.

Определено смятам, че през изминалия уикенд съзнанието ми бе много по-чисто. Не усещах чак толкова голяма тежест, нямах такива проблеми и т.н. Бях в състояние да управлявам като хората. Квалификацията ми бе добра като цяло, както и тренировките преди това. Но преди просто не мислех нормално, докато през изминалите дни бе точно обратното. Не знам дали се получи заради невероятната подкрепа или нещо друго, но усещането бе положително през цялото време. Освен това имах и известен късмет, че финиширах без каквито и да било неприятности – допълни англичанинът.