Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това е една от най-хубавите ми победи, категоричен е Хамилтън

Това е една от най-хубавите ми победи, категоричен е Хамилтън

57
0
Дженсън Бътън

С много хъс и борба Люис Хамилтън спечели днешната драматична Гран при на Китай. Англичанинът бе трети на стартовата решетка, но този път надделя над Себастиан Фетел (Ред Бул) – изпревари го броени обиколки преди финала и пръв видя карирания флаг на трасето до Шанхай.

Все още се боря да намеря точните думи! Това определено бе едно от най-добрите ми състезания. Преди старта колата не искаше да запали. Не попитах какво става, просто исках да остана спокоен, да не увеличавам стреса за всички. Когато най-накрая излязох от гаража и карах през питлейна, непрекъснато гледах светлинния индикатор и се надявах да не почервенее. Преди никога не е било така… – сподели Хамилтън. – Рядко се случва да има такива битки, каквито видяхме днес. Аз обожавам предизвикателствата и необходимостта на изпреварвам съперници направи всичко още по-хубаво. Накрая не бе лесно да задмина Себастиан – въпреки че бе свалил скоростта, той не се предава. Знаех какво може да се обърка на обратната права и трябваше да го настигна преди това. Не очаквах да го изпреваря точно там, където се случи, но пък всичко се подреди – допълни той.

Люис обясни и че все още се изумява колко конкурентоспособен болид е МР4-26, макар все още да изостава от Ред Бул. Съотборникът му от своя страна изгуби място на подиума в предпоследния тур от дистанцията, изпреварен от Марк Уебър. В своя коментар той първо поздрави Хамилтън и отбора си.

Аз изкарах доста интересна надпревара. Изгубих позиция спрямо Себастиан при първия питстоп. По погрешка влязох в неговия пит – гледах волана си, за да наглася превключвател и като вдигнах поглед, първоначално реших, че съм на правилното място, а в следващия момент видях механиците на Ред Бул пред мен! Това обаче не промени кой знае колко развитието на събития за мен. Просто не бях достатъчно бърз. Имах проблеми със задните гуми и четвърто място бе възможният максимум за колата ми днес. Всъщност в един момент нямах идея къде ще финиширам – седми или втори, или някъде другаде. Но четвърти е прилично постижение – заяви Дженсън.