Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това е най-лошият старт на сезон, който съм имал, заяви Хамилтън

Това е най-лошият старт на сезон, който съм имал, заяви Хамилтън

3460
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън отпадна от Гран при на Австралия с повреда в задвижващата система на своя Мерцедес. От отбора заявиха, че вече разследват проблема.

„Стартирах със софт, защото така или иначе не стигнах до Q3. Успях да изпреваря някои пилоти с пресичаща стратегия, темпото беше прилично, макар и да не бе нещо специално. Но поне настигах съперници и бях малко по-бърз от колите пред мен, когато двигателят се счупи. Не, нямаше никакво предупреждение“, коментира Хамилтън.

„Изненадващо се чувствам доста добре. Мисля, че се опитвам да гледам на нещата в перспектива. Ситуацията можеше да е далеч по-лоша. Благодарен съм за всичко и наистина се насладих на времето си в Австралия. Работата с отбора все още ми доставя удоволствие, макар че бих предпочел да се борех за победи и да завършвах състезанията, разбира се. Чувството като отпаднеш никога не е приятно. Но знам, че ще се справим и ще се върнем в битката. Просто трябва да продължим да се трудим“, продължи Хамилтън.

„Според мен случващото се е трудно за всички в отбора. Толкова работа бе вложена в проекта през зимата, хората бяха развълнувани, мотивирани, решителни. Нещата се променят, когато тръгнеш с нагласата, че ще се бориш за победи, а на пистата се окаже, че не е така. Тогава си мислиш: „Добре, може би второ-трето място“, но и това не става. Съответно всичко се влошава. Преживяваш, не се чувстваш добре, предизвикателство е.“

„Аз продължавам да се вдъхновявам от хората, с които работя, защото те продължават да влагат усилия и това е най-важното. Но да, това е най-лошият старт на сезон, който съм имал“, призна Хамилтън

Седемкратният световен шампион каза, че през последните години се е научил да се справя по-добре с трудните моменти. Затова е и по-спокоен.

„Лесно е да се отнесе човек в момента и върху нещо конкретно. Голямата картина обаче е, че трябва да се съсредоточим върху работата си. И човек трябва да осъзнае, че не е в състояние да контролира всичко. Не може да се разочароваш заради това, че нямаш контрол. Не е приятно, не съм доволен, но утре денят ми ще е страхотен и ще тренирам здраво през идващата седмица“, каза още Хамилтън.