Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това е само началото, уверен е Сутил след 6-о място на Нюрбургринг

Това е само началото, уверен е Сутил след 6-о място на Нюрбургринг

36
0
Адриан Сутил,Нюрбургринг

Отново силно състезание записа Адриан Сутил за отбора на Форс Индия и се поздрави с шесто място на финала на Гран при на Германия.

Страхотна надпревара и съм безкрайно доволен от постигнатото, защото го заслужаваме – радваше се германецът. – Колата бе невероятна през целия уикенд и всичко премина просто перфектно. Гумите не се износиха, взехме правилните стратегически решения, което ми помогна да победя Нико [Розберг] в крайната серия обиколки. Всъщност дистанцията се оказа доста самотна за мен, тъй като през повечето време карах на чиста писта и имах шанс да демонстрирам наистина потенциала на болида ни. Подобен резултат в домашния ми старт прави нещата още по-специални и благодаря на феновете за подкрепата им през този уикенд. Но това е само началото, тъй като имаме още много нови неща за предстоящите кръгове – каза още Сутил.

Пол ди Реста от своя страна обвини Ник Хайдфелд за сблъсъка помежду им в първата обиколка.

Завъртях се и това повлия на надпреварата ми, точно когато се борех с Михаел [Шумахер]. Опитах се да направя нещо след това, но точките просто бяха извън възможностите ми днес. Добрата новина е, че Адриан показа колко бърз е болидът ни – изрази разочарованието си шотландецът.