Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това ниво на представяне няма да продължи дълго, смята Булие

Това ниво на представяне няма да продължи дълго, смята Булие

32
0

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че сегашното слабо ниво на представяне на екипа от Уокинг няма да продължи дълго, тъй като в тима се работи много здраво и резултатите ще се подобрят. И през тази година пакетът на Макларън-Хонда е далеч от очакваните резултати.

Множеството технически повреди и липсата на достатъчно мощност от задвижващата система не позволиха на Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн да спечелят дори точка. Последният изобщо не успя да стартира в Бахрейн, а испанецът не потегли в последния кръг в Сочи заради проблеми със задвижващата система.

„Не можем да се крием зад такъв резултат, заяви Булие. – Да завършим на 14-о място не е целта на Макларън и Хонда в състезанията. Вярвайте ми, ние работим здраво, за да сме сигурни, че това ниво на представяне няма да продължи дълго.

Изключително разочароващо е да имаме проблеми с надеждността и скоростта по време на състезателен уикенд. Трябва да работим заедно, за да излезем от това положение. Разбирам разочарованието на Фернандо. Недопустимо е да започваме второ поредно състезание само с една кола.“

Спортният директор на Хонда за F1 Юсуке Хасегава заяви, че се надява ситуацията да се подобри в следващите състезания. „Голямо разочарование за нас е да не можем да се състезаваме с двамата пилоти, но ще продължим напред и ще натискаме, коментира японецът. – Очакваме някои подобрения по задвижващата система в следващите няколко състезания.“