Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това вече сме го виждали, коментира инцидента Тото Волф

Това вече сме го виждали, коментира инцидента Тото Волф

55
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви по повод на инцидента между Хамилтън и Розберг в първия завой след старта за Гран при на Канада, че това не е нищо ново за тима и вече сме виждали подобни битки. Двамата се сблъскаха гума в гума в битка за втората позиция, като напред поведе Себастиан Фетел с отличен старт от 3-а позиция в решетката.

Хамилтън остана на пистата и зае 2-ото място, докато Нико мина през зоната за сигурност и се смъкна много назад в колоната. За щастие колите и на двамата останаха без повреди, като Хамилтън дори спечели след борба с Фетел, а Розберг остана 5-и, като в предпоследната обиколка не можа да изпревари Макс Верстапен и се завъртя.

„Беше твърда маневра, коментира Волф действията на Хамилтън спрямо Розберг. – Люис каза, че е имал недозавиване. От гледна точка на тима ако твоите пилоти стартират първи и втори и след първия завой са 2-и и 9-и, не е приятно. Но това (инцидента) вече сме го виждали. Провеждаме тези дискусии след всяко състезание.”

Волф заяви още, че в тима ще разследват слабите стартове и на двамата пилоти, което се случва за пореден път този сезон. „Мисля, че днес просто заспахме на старта и не бяхме на 100%, каза още австриецът. – Първоначалното потегляне на Ферари изглеждаше страхотно и може би те имат нещо. Трябва да видим за какво става въпрос.”