Начало Автомобили Toyota показа Corolla Furia Concept

Toyota показа Corolla Furia Concept

48
0
Toyota Corolla Furia Concept

Toyota показа Corolla Furia Concept по време на автомобилното изложение в Детройт. Седанът е демонстрация на стила, който потребителите могат да очакват в следващото поколение на Corolla.

Концепцията представя също така резултатите от продължителното проучване на инженерите в компанията на стила на автомобилите. Тя отразява желанието на Toyota да създава коли с по-изразителен външен вид.

– Toyota Corolla Furia Concept демонстрира накъде може да тръгне дизайнът на компактните ни автомобили в бъдеще — коментира вицепрезидентът и генерален мениджър на Toyota Division Бил Фей. — В нея е обърнато повече внимание на дизайна и са включени модерни елементи и високи технологии, така че много хора ще останат изненадани.

Темата, около която е изградена концепцията, се нарича Iconic Dynamism. Същността й е да се използват изчистени повърхности и елементи, за да се създаде разпознаваем, вдъхващ увереност екстериор, който да се възприеме по-добре от младите потребители. Според създателите си колата е по-провокативна, динамична интерпретация на компактен седан със стабилно поведение.

Чертите на концепта са скулптирани по такъв начин, че да внушават усещане за плавно движение, дори когато колата е неподвижна.

Дължината на автомобила е 4620 мм, ширината — 1805 мм, а височината — 1425 мм.