Начало Автомобили Toyota с нова фабрика за двигатели

Toyota с нова фабрика за двигатели

37
0

От Toyota съобщиха във вторник, че Siam Toyota Motoring Co ще построи нова фабрика, специализирана в производство на дизелови двигатели. STM представлява подразделението на Toyota, базирано в Тайланд, което се занимава с производство на двигатели. Идеята е да се увеличи производството на дизелови агрегати със 150 000 бройки до 2010 година.

С помощта на новата фабрика общият производствен капацитет на дизелови двигатели на STM ще скочи на 300 000, докато настоящата бройка е 200 000. А заедно с бензиновите двигатели STM ще отговаря общо за 650 000 бройки годишно.

Президентът на компанията Шигеру Мураи съобщи за разширяването по време на съвместна пресконференция с Toyota Motor Thailand Co (производствената база наToyota в Тайланд) в Банкок. На срещата присъстваха и представители на тайландското правителство.

Статистиката сочи, че през 2007 година STM са произвели 229 000 дизелови двигателя, от които 72 000 са били изнесени към шест страни, включващи Индия и членовете на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

Идеята за производството на дизелови агрегати е те да бъдат вграждани в мултифункционални автомобили, чието търсене в момента видимо расте. Тепърва предстои да се направи сериозна инвестиция от страна на Toyota в този сектор. Същевременно новата фабрика се очаква да произведе близо 700 работни места.