Начало Автомобили Toyota създава антибедствен модел на производство

Toyota създава антибедствен модел на производство

30
0
земетресение,производство,тойотА

Японската компания Toyota не възнамерява повече стихийните бедствия да влияят на нейната дейност. Според интервю на изпълнителния вице-президент на марката Синичи Сасаки, дадено за агенция Reuters, е прието решение да се преустрои напълно схемата на работа след разрушителното земетресение и последвалите цунамита от 11 март т.г.
Последствията от това бедствие все още не са възстановени напълно от японската автомобилна промишленост, като и множество чуждестранни компании останаха без необходимите детайли и комплектуващи изделия, което ги принуди да спрат производството.
Според думите на вице-президента, новата схема ще се базира на три принципа. Първо, Toyota ще стандартизира компонентите така, че тяхното производство да може да бъде стартирано бързо на друго място. Второ, тези детайли и компоненти, които могат да бъдат изработвани само на едно място, ще се произвеждат със запас от няколко месеца напред. И трето, във всеки регион на Япония, където се намират заводи на Toyota, ще бъде създаден собствен парк от доставчици на компоненти.
Топ-мениджърът е заявил, че след реализацията на този проект компанията ще може напълно да възстанови производството си в рамките на две седмици след всяко едно, различно по характер, стихийно бедствие.