Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трасето в Ханой ще бъде завършено в началото на 2020 г.

Трасето в Ханой ще бъде завършено в началото на 2020 г.

1400
0
Ханой, Виетнам, Формула 1

Трасето в Ханой ще бъде завършено в началото на януари следващата година. Това обявиха промоутърите на надпреварата във Виетнам. Те разкриха и нови снимки за това как върви процесът по изграждане на пистата, която догодина трябва да приеме за първи път кръг от Формула 1.

Той трябва да се състои на 3-5 април и ще бъде част от най-дългия календар в историята на спорта – цели 22 състезания. Трасето ще бъде сформирано от ежедневно използвани пътища и от специално изградени за състезанието нови секции.

Пистата в Ханой ще бъде с дължина 5.607 км и ще включва 23 завоя. Наскоро организаторите обявиха, че добавят още 1 в последната секция. Някои от тях са били вдъхновени от световно известни завои от други писти.

Очаква се сградата на боксовете да бъде завършена още до края на тази година. Предвижданата максимална скорост е 335 км/ч, която ще бъде достигана на обратната права. Последната е между завои 9 и 11.

Състезанието ще бъде 4-ото азиатско в календара на F1, като ще е 3-и кръг от сезона след Австралия и Бахрейн. 2 седмици след Виетнам ще бъде Гран при на Китай.