Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тренировките отразяват възмножностите ни, признават в Мерцедес

Тренировките отразяват възмножностите ни, признават в Мерцедес

29
0

Екипът на Мерцедес призна, че едва ли ще може да се бори с водещите отбори и в Гран при на Унгария. Пилотите на тима Нико Розберг и Михаел Шумахер заеха седма и осма позиция в двете свободни тренировки и отново останаха зад представителите на Макларън, Ред Бул и Ферари.

– Представянето ни в една обиколка е прилично предвид цялостните ни възможности. Пистата Хунгароринг е една от най-предизвикателните за нас предвид концепцията на болида ни, обясни спортният директор на отбора Норберт Хауг.

Според Шумахер ефект за представянето на Мерцедес в Унгария оказва основно липсата на достатъчно време за развитието на нови елементи по автомобила след Гран при на Германия, която беше в неделя.

– Това е второ състезание за една седмица и не успяхме да работим по болида. Представянето ни в квалификациите до голяма степен отговаря на нашите очаквания. Имаме някои подобрения от последните състезания и сега се опитваме да ги накараме да работят по-добре. Въпреки това ще дадем най-доброто от себе си в квалификациите и състезанието, заяви седемкратният световен шампион.