Начало Автомобили Трета поредна оферта на Спайкър за Сааб

Трета поредна оферта на Спайкър за Сааб

50
0

Трета поредна оферта за закупуването на шведската марка Сааб от страна на Спайкър постъпи в централата на Дженерал Моторс, след като американският концерн отхвърли първите две предложения, направени от производителя на супер-автомобили.

От GM не харесаха условията, предложени от Спайкър при първите им две оферти и затова ги отхвърлиха, но ето че очевидно интересът от страна на холандците към Сааб е изключително голям и затова третата оферта вече е налице, като освен нея, Спайкър оповестиха и плановете си, свързани с развитието на Сааб. Те включват основно развитие на моделите 9-3, 9-5 и 9-4Х, но също така и създаването на по-малък модел – 9-1. Според генералният директор на Спайкър – Виктор Мюлер, базата на Сааб ще остане в Швеция, а връзките на марката с GM ще бъдат запазени, тъй като освен всичко друго, те ще произвеждат и двигателите за моделите на марката. Той също така обяви, че ако всичко се стече по план, през 2012-та година ще бъде представена нова генерация на модела 9-3.

Остава обаче въпросът с доказването на финансите на Спайкър. Офертата на компанията е подкрепяна от руски и арабски инвеститори, но самата тя записа загуби през 2008-ма година, когато произведе само 43 автомобила.