Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг най-бърз в последната свободна сесия на Хунгароринг

Розберг най-бърз в последната свободна сесия на Хунгароринг

30
0

Нико Розберг (Мерцедес) бе най-бърз в последната свободна тренировка за Гран при на Унгария. Втори – само на 2 хилядни от секундата – се нареди Макс Верстапен (Ред Бул), изпреварил съотборника си Даниел Рикиардо с 0,463 сек.

Прекрасно слънчево време посрещна екипите на пистата Хунгароринг в съботната сутрин. Температурата на въздуха бе 26 градуса. Първите пилоти на трасето след светването на зеления семафор бяха Паскал Верлайн (Мейнър) и Себастиан Фетел (Ферари). Скудерията е с новости по пода на болидите си.

Уилямс изпробва новия си под в тази тренировка. Той пристигна през нощта на пистата, като шефът на отговарящия за представянето отдел Роб Смедли сподели по-рано през седмицата, че се надява да допринесе за напредък в скоростта на колата. Подът е само на болида на Валтери Ботас, тъй като има само един завършен. Финландецът ще кара с него през останалата част от уикенда, ако резултатите са според очакванията на екипа. Втори под – за автомобила на Фелипе Маса – трябва да е готов за Гран при на Германия в края на другата седмица.

Валтери и Карлос Сайнц пък получиха официални предупреждения заради простъпки при влизане в питлейна. Това е първа санкция от този тип за Ботас и втора за пилота на Торо Росо.

Верлайн записа първото време в сесията, което бързо бе подобрено. Люис Хамилтън излезе направо със суперсофт и даде 1:21.441 мин. Четвърт час след началото Даниел Рикиардо изпревари англичанина с 1:21.028 (-0,413 сек), докато Фетел излезе настрани на 12-ти завой. Розберг на свой ред оглави подреждането – 1:20.811 и 1:20.547 в следващата бърза обиколка.

В средата на сесията шестима пилоти още бяха без бързи обиколки. От Макларън по-рано заявиха, че това било част от програмата им. Останалите състезатели бяха тези на Хаас, Кевин Магнусен от Рено и Макс Верстапен, чийто Ред Бул излезе от бокса точно половин час след началото. Последваха го Ромен Грожан и Магнусен.

Хамилтън се обади на тима си и съобщи, че колата му прегрява. Британецът се прибра в бокса, за да могат механиците му да проверят какво се случва.

Температурата на пистата прескочи 50 градуса четвърт час преди карирания флаг.

През последните 10 минути Розберг подобри най-силното си време до 1:20.261. Рикиардо бе втори (+0,465 сек) преди съотборникът му да го измести. Верстапен бе само с 2 хилядни от секундата по-бавен от Нико. Във Форс Индия сложиха гуми суперсофт на колите си за последните няколко минути от сесията.