Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен с най-добро време и в третата тренировка в Бахрейн

Макс Верстапен с най-добро време и в третата тренировка в Бахрейн

2577
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен записа най-добро време в третата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн във F1. Пилотът на Ред Бул завъртя най-бързия тур за 1:30.577. Втори на почти осем десети завърши световният шампион Люис Хамилтън. а трети на малко повече от секунда остана Пиер Гасли.
Температурата на въздуха бе 38 градуса, а тази на пистата- 48. На пистата имаше лек вятър, който се очаква да окаже влияние на пилотите.
Първи на пистата излезе Юки Цунода от тима на Алфа Таури. Японският пилот направи инсталационна обиколка и се прибра в бокса. След първите 5 минути от началото на сесията нито един пилот не бе записал обиколка на трасето заради високите темпрератури на асфалта.

Втори на пистата се появи Валтери Ботас с Мерцедес. Той бе с гуми софт. Малко след него излезе и Фернандо Алонсо, последван от пилотите на Ферари.

Първото реално време записа Ботас- 1:33.372, което бе изтрито заради излизане извън очертанията на пистата. Най-бързия тур завъртя Карлос Сайнц- 1:33.931. Малко след това той бе изместен от Хамилтън, а Шарл Льоклер се завъртя на втори завой. Повечето състезатели записаваха турове с най-твърдия тип гуми на Пирели.

С напредване на финалната тренировъчна сесия най-бързата обиколка записа Макс Верстапен с гуми хард- 1:32.617. След него бяха Хамилтън,Норис, Джовинаци, Перес и Сайнц.

30 минути след началото на сесията лидер продължи да бъде Весрапен пред Гасли и Хамилтън, чийто времето бяха с гуми софт. В дъното на колоната завъртане направи Никита Мазепин от тима на Хаас. Последните две места бяха заети от Фетел и Ботас, който продължаваше да напуска пистата. Междувременно начело бе Пиер Гасли с време от 1:32.321.

Във втората фаза на тренировъчната сесия пилотите на Мерцедес се върнаха на пистата със софт и атакуваха времето на Гасли. Първо лидер бе Ботас, но веднага бе изместен от Хамилтън, който записа най-бързия тур за 1:31.316.Третото време даде Карлос Сайнц с Ферари.

Малко повече от 10 минути преди финала на пистата се появиха пилотите на Ред Бул с гуми софт. Серхио Перес даде трето време с редкорден последен сектор, а Макс Верстапен записа време с 1:30.577, което е с почти 8 десети по-добро от това на Хамилтън. Изненадващо на последните две позиции се намираха пилотите на Астън Мартин Ланс Строл и Себастиан Фетел.

В последните минути на третата свободна тренировка Пиер Гасли зае третата позиция, а в дъното на колоната бяха Уилямс и Хаас. Всички състезатели бяха записали най-добрите си времена със софт, с изключение на тези от Ферари, които бяха с медиум. В крайна сметка победител отново стана Верстапен, следван от Хамилтън и Гасли. Зад тях се наредиха Ботас, Перес, Сайнц, Райконен, Окон, Строл и Рикиардо.