Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Третото място бе възможно най-доброто, утре ще е трудно срещу Мерцедес, смята...

Третото място бе възможно най-доброто, утре ще е трудно срещу Мерцедес, смята Льоклер

2107
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер смята, че 3-ото му място в квалификацията за Гран при на Великобритания е било възможно най-доброто с оглед на скоростта на колата на Ферари.

Той изостана на по-малко от 0.1 сек от най-бързия Ботас, като постигна най-добро време в първия сектор. А очакванията преди началото на уикенда бяха за по-голям аванс на Мерцедес.

„Във втората част на сесията вървяхме добре, каза Шарл. – Но в Q3 в Мерцедес вдигнаха режима на двигателя и бяха много бързи. Трябва да работим по скоростта ни в завоите.

Третото място е най-доброто, което можехме да постигнем днес и съм доволен. Не очаквах да сме толкова близо до Мерцедес. Но утре в състезанието ще е трудно да се борим с тях.“

Доста далеч от темпото на Льоклер беше другият пилот на Скудерията Себастиан Фетел. Германецът остана едва 6-и и беше с половин секунда по-бавен от Шарл.

След квалификацията той заяви, че не знае на какво точно се дължи голямото му изоставане.

„Обикновено от Q1 към Q3 ставаш все по-бърз. Но при мен случаят не беше такъв днес, обясни Себастиан. – В третата част бях бърз колкото и в първата. И това беше странно, като нямах и добро усещане за колата. Мисля, че Шарл свърши добра работа и печелеше време спрямо мен по малко навсякъде.“

Според Фетел утре борбата му в състезанието ще бъде с пилотите на Ред Бул, като тези на Мерцедес ще са много бързи. Той и Льоклер ще стартират с гумите софт срещу медиум за пилотите на Сребърните стрели и „биковете“.