Начало Списание Тръгна ли Ситроен отново към WRC върха?

Тръгна ли Ситроен отново към WRC върха?

ClubS1, брой 223/февруари 2019

571
0

През тази година ClubS1 навършва 20 години от своето създаване. Без умишлено да търсим някакво „завръщане към началото”, то вероятно ще се налага от само себе си. Много неща се промениха за тези две десетилетия, за тези 240 месеца и почти толкова броя на списанието ни. Неизменен остава обаче нашият стремеж да се опитваме да бъдем максимално близо до същността на автомобилния спорт, до хората, които го създават. Затова, може би не толкова случайно, ако в началото на 2000 г. ви разказахме за „Един зимен ден в Маранело”, сега, почти точно 20 години по-късно, представяме „Един зимен ден в Уокинг”, защото много неща се случват и отминават, но има стойности като Ферари и Макларън, които са непреходни в света на автомобилния спорт. Детайлите са други, но голямата картина остава неизменна и няма как да не се вълнуваме от ставащото в най-големите отбори.

През зимния период е важна и настройката, с която един или друг от героите в спорта тръгва към новия сезон. В тази връзка се вглеждаме към двама от най-популярните пилоти в модерната Формула 1 – Валтери Ботас и Роберт Кубица, който след 8 години пауза отново ще е на старт в Гран при!

Не по-малко интересен е и „дебютът” на живата легенда Себастиен Льоб като пилот на Хюндай в световните ралита, както и бурното развитие на технологиите на BMW в шампионата за електрически болиди – Формула Е.

Да, зимният ни брой през януари-февруари обикновено е различен и тази година не прави изключение. Но се надяваме, че ще ви бъде любопитен и с малко по-нетрадиционното ни връщане към историята за рекорда на кола с турбина на Рено или Формула 5000, която някога бе наистина невероятно популярна, а с излизането на новите болиди в средата на февруари ще влезем в поредния цикъл от представяния и анализи за следващия сезон в Гран при.

Списанието може да намерите в разпространителската мрежа. На сайта e-spisanie.com е достъпно в електронен вариант.

Иван Тенчев