Начало Други Три старта предстоят на Георги Димитров в британската Формула 4 този уикенд

Три старта предстоят на Георги Димитров в британската Формула 4 този уикенд

238
0
Георги Димитров
снимка: пресофис Георги Димитров

Още три състезания предстоят този уикенд на българския пилот в британската Формула 4 Георги Димитров. Третият кръг от шампионата е на класическото трасе Тръкстън.

Георги, който кара за екипа на JHR Developments, постигна една победа и две шести места в първите шест старта от първенството. След първите два кръга той заема седмо място в генералното класиране с актив от 36 точки.

„От началото на сезона с отбора подобрихме много възможностите на колата. Разликата от първия до втория състезателен уикенд беше, че във втория се борихме за първо място в квалификацията, което ми дава увереност, че вървим в правилната посока. Работим по подобряване на скоростта на колата на правите. Мисля, че заедно с тима ще постигнем по-добри резултати”, заяви Георги Димитров преди третия кръг от сезона.

За Димитров това е втори сезон в шампионата и той е смятан да един от претендентите за титлата тази година. Настоящият му отбор JHR Developments миналата година спечели титлите при пилотите и отборите. 17-годишният пилот, който е роден във Варна, има 24 старта в едноместни състезателни автомобили в кариерата си. В тях е постигнал общо 4 победи. През 2020 г. кара за Richardson Racing в шампионата Ginetta Junior. Миналата година участва в британската Формула 4 с TRS Arden Junior и бе част от Drivex School в испанската Формула 4.