Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трибуните на Каталуня пълни само наполовина

Трибуните на Каталуня пълни само наполовина

51
0

Въпреки че по принцип билетите за трибуните на пистата Каталуня в Испания се разпродават напълно, вчера седящите места на пистата бяха пълни само наполовина.

Испанската публика почти обожествява героя си Фернандо Алонсо, но икономическата криза, може би в комбинация със страха от свинския грип, накара много фенове да останат да гледат състезанието по домовете си тази година. Също така връзка с това има и факта, че в момента Алонсо не се състезава с кола, способна да печели.

Испанецът е съгласен с това твърдение: „Хората знаят каква е ситуацията в момента и затова те вече не са толкова заинтересовани.“

Според него за публиката в известна степен е объркващ и факта, че на върха в момента се намират отбори като Браун И Ред Бул.

„В този шампионат няма битки между Ферари и Макларън, няма битки между Хамилтън, Райконен и Алонсо, а това в известна степен е малко сложно за обяснение на хората“, добави Алонсо.

Официалният брой зрители по време на квалификацията вчера е бил 61 000, като днес организаторите се надяват този брой да нарастне до 90 000.