Начало Автомобили Трибют за Ферари от Абарт

Трибют за Ферари от Абарт

413
0

Интересен нов вариант на суперуспешния Фиат 500 бе представен във Франкфурт днес. Става въпрос за атрактивния Абарт 695 Tributo Ferrari – „малък Фиат, който мечтае да е Ферари“. Според Фиат Абарт и Ферари имат няколко основни общи черти – “ страстта за скорост, състезателна душа и внимание към детайла с италиански стил“.

„Мини-Ферарито“ е задвижвано от 1.4-литров бензинов турбо-мотор с мощност от 179 к.с. и въртящ момент от 230 Нм. Този агрегат, в съчетание с 5-степенна механична скоростна кутия, помага на колата да развие 100 км/ч за 7 секунди и да развие максимална скорост от 225 км/ч.

Що се отнася до стайлинга – коментарът е почти излишен. Всичко изглежда точно така както трябва и колата със сигурност ще привлича достатъчно погледи по пътищата с агресивно-елегантния си дизайн.

Някои от най-привличащите окото детайли са 17-цоловите джанти на Абарт, спирачните апарати на Брембо с по 4 бутала, 4-те ауспухови тръби, карбоновите дръжки на вратите и разбира се, червената боя Scuderia Red.

Във вътрешността на малката кола пък има повече карбон, отколкото при някои екзотични автомобили, а черната кожа, покриваща спортните седалки е инкрустирана с логото на Абарт.