Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Труден ден и за Ферари

Труден ден и за Ферари

46
0

Днешният ден за Ферари бе изпълнен с променливи настроения, като накрая Фелипе Маса и Кими Райконен завършиха деня съответно на 11-та и 15-та позиция, въпреки че в края на първата тренировъчна сесия бяха пети и седми.

„Днес бе доста сложен ден за нас, заради условията на пистата. Беше много мръсно, а и вятърът ни причини неприятности. Изпълнихме цялата си програма за днес, концентрирайки се върху избора на гуми за състезанието. Също така се опитвахме да намерим и най-добрите настройки, а освен това разучавахме и новите ни аеродинамични решения, които направиха своя дебют днес „, обясни тим-мениджърът на отбора Крис Дайер.

Фелипе Маса, който не е побеждаван в Турция зад волана на Ферари, бе по-бързият от двамата пилоти на тима и в двете сесии.

„Всички са много близо един до друг, затова мисля, че трябва да изчакаме до утре сутринта, за да разберем нещо. По-твърдите гуми дават известно сцепление, както и очаквахме, докато меките страдат от прекомерно износване, но въпреки това, когато условията на пистата се подобрят още малко, ситуацията ще се промени. Новите аеродинамични компоненти, които донесохме тук със сигурност не ни дават секунда на обиколка, но все пак са ни от помощ, която в съчетание с всичко останало подобрява представянето ни“, каза Маса.

Съотборникът му Кими Райконен добави:

„На тази писта условията се променят много бързо, затова е трудно да се прецени представянето на различните коли на базата на днешните резултати. Трасето е много мръсно и след като направихме някои промени по настройките, колата започна да се държи малко странно, но при последното ми излизане във втората тренировъчна сесия всичко отново беше нормално. Все още има работа за вършене по колата, но аз съм достатъчно уверен и мисля, че ще намерим правилните решения, за да бъдем конкурентноспособни в неделя „, смята финландецът.