Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Труден ден за Ферари

Труден ден за Ферари

63
0

Труден първи ден от уикенда в Сингапур изкара тимът на Ферари. Пилотите на отбора Кими Райконен и Джанкарло Фисикела са по-назад в подреждането от желаното в Скудерията.

– Когато преглеждаме времената, трябва да не забравяме множеството неизвестни. Но е ясно, че положението ни никак не е леко – категоричен бе шефът на екипа Стефано Доменикали. – Освен това доста отбори продължават да въвеждат технически подобрения, а ние замразихме развитието на F60 през последните два месеца. Затова бе очаквано да се озовем в подобна ситуация.

Райконен бе в топ 10 на първата сесия, но не и във втората.

– Петък като всички други – бе коментарът на финландеца. – Имахме редица малки проблеми, но като цяло успяхме да изпълним програмата си. Днес е твърде рано да казвам дали сме в състояние да се борим за подиум. По-меките гуми пък се износват по-бързо – допълни Кими.
Италианският му съекипник се класира и в двете тренировки в дъното на подреждането.

Колата е много нервна и съм далеч от идеалните настройки. Целта ми е да подобря резултата си от Монца, но съм наясно, че няма да е лесно. На моменти гумите ми се късаха. Така и не можах да направя дълга серия с мекия тип – заради спирането след катастрофата на [Марк] Уебър. Тези гуми определено са по-бързи с 0,3 до 0,4 сек, но пък има въпросителни относно издръжливостта им – обясни и Фисикела.