Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Труден ден за Рейсинг Пойнт

Труден ден за Рейсинг Пойнт

950
0
Ланс Строл
Ланс Строл, снимка Ресйинг Пойнт
Сложна квалификация за тима на Рейсинг Пойнт. Пилотите на отбора Серхио Перес и Ланс Строл завършиха съответно на 8-ма и 9-та позиция в класирането. По време на квалификацията трафикът изигра своята роля. В края на втората квалифиакционна сесия Перес и Строл успяха да намерят място в Q3. И двамата състезатели не са доволни от постигнатото до момента и се надяват в утрешната Гран при на Белгия да са в битка за повече точки.


„Бях малко изненадан от осмото място в края на Q3. Трябва да прегледаме внимателно данните и да разберем къде губим най-много скорост. Разликите са много малки и мисля, че не разкрихме истинското си темпо през днешния ден. Знаме, че утрешната надпревара е трудна, но съм уверен за доброто ни състезателно темпо. Времето на Спа е непредвидимо и ще е важен фактор през утрешния ден. Надявам се да спечелим възможно повече точки в самото състезание“, сподели Серхио Перес.

„Със сигурност очаквахме по-добро класиране в квалификацията. Опитахме се да стигнем до Q3 с гуми медиум, но не се получи. По време на най-добрата си обиколка допуснах грешка на последния шикан на пистата и загубих две десети. Разликите бяха много малки и всяка грешка струваше скъпо. Разочарован съм от днешния ден, но се надявам да покажем истинската си скорост по време на състезанието“, сподели Строл.