Начало Други Труден последен уикенд за Симеон в Евро Формула Рено, Павлович 3-ти в...

Труден последен уикенд за Симеон в Евро Формула Рено, Павлович 3-ти в сериите на Рено

34
0

Днес в Барселона се проведе и последния състезателен уикенд за Световните серии на Рено и съпътстващия го шампионат Еврокупа Формула Рено 2.0. Нашия представител Симеон Иванов не успя да повтори добрите резултати от Монца. Двамата с новия му съотборник Айдриън Куайф-Хобс (най-младия пилот носител на лиценз от BRDC – British Racing Drivers Club) имаха разочароващи квалификации. В първата квалификация Симеон спечели 29-то място от 37 участници, на 1.8 сек. от първия Джон Ланкастър, а във втората на 34-то място след като почти всички пилоти подобриха постиженията си, но Симеон и Ейдриън не успяха. На полпозишън за второто състезание бе новия най-млад шампион в сериите, 17 годишния Брендън Хартли от Нова Зеландия.
В първото състезание очаквано Ланкастър победи, а Симеон успя да завърши 26-ти, но пред Ейдриън и новия шампион в Формула Рено Италия – Мика Маки (Ред Бул), който прекарваше доста време извън трасето.
Във второто състезание Симеон нямаше много късмет и завърши на обиколка след победителя заради проблеми с колата и другите състезатели.

Междувременно в основното състезание за уикенда, Световните серии на Рено, португалеца Алваро Паренте спечели титлата още в първото състезание в събота и може да я прибави към тази си от Британската Ф3 през 2005-та. Основната битка обаче бе в борбата за второто място където Бен Хенли (пилот от програмата на Рено) и сърбинът Милош Павлович трябваше да решат кой ще е вицешампион на. Милош бе само на 1 точка зад Бен след като завърши 4-ти в първото състезание зад Паренте, а Бен 9-ти. Така Бен трябваше да стартира от 2-ра позиция във второто състезание, а Милош от 7-ма. Хенли успя да спечели, докато Павлович успя да стигне до 4-то и така остана на 3-то място в генералното класиране за сезона, което е и най-големия успех за Балкански пилот на това ниво.

За момента не е ясно какви ще са следващите стъпки на Симеон и на повечето български или балкански пилоти, единствен Владо Арабаджиев ще тества тази седмица за Дюранго и БСН на Пол Рикар в официалните тестове на GP2, а румънеца Михай Маринеску който кара във Формула Рено този сезон ще прави тестове на кола от Ф3.