Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Труден състезателен уикенд за Ферари

Труден състезателен уикенд за Ферари

2668
0
Льоклер Спа
Шарл Льоклер; снимка Ферари

Ферари записа най-лошия си състезателен уикенд от началото на сезона. Тимът от Маранело не успя да прескочи втората фаза на съботната квалификация. В днешната Гран при на Белгия и двете коли останаха извън зоната на точките. Себастиан Фетел и Шарл Льоклер финишираха съответно на 13-та и 14-та позиция.

Единственият положителен момент от надпреварата бе невeроятния старт на Льоклер. Пилотът на Ферари успя да се изкачи до осмото място във втората обиколка. Но малко след това гумите му се износиха и той отново остана извън топ 10. След направения пит стоп по време на колата за сигурност и двата автомобила на Ферари нямаха нужната скорост и се бореха за позиции в дъното на колоната.

„Състезанието със сигурност бе много тежко за Ферари. Завършихме извън зоната на точките. Надявам се този състезателен уикенд да не се повтаря. Мисля, че на Спа нашите слаби места си личаха най-много, сравнение с други писти. Вярвам, че ще се представим по-добре следващата седмица. Продължаваме напред и очакваме какво ще стане на Монца“, сподели Фетел.

„Днешният ден бе много труден за мен и Ферари. Направих страхотен старт и спечелих няколко позиции, но след това нещата започнаха да се влошават. Гумите се износиха много бързо и ми лиспваше скорост на правите. Сменихме стратегията, но това не помогна и се озовах в дъното на колоната. В крайна сметка нямахме нужното темпо, за да сме в зоната на точките. Следващата седмица в Монца ще ни е изключително тежко. Надявам се след това представянето ни да се подобри и да се върнем там, където бяхме преди“, заяви Льоклер.