Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудна квалификация за Макларън

Трудна квалификация за Макларън

70
0

Очаквано квалификацията бе доста трудна за екипа на Макларън, който се отказа изцяло от системата за генериране на енергия KERS днес. Хейки Ковалайнен поне стигна втората част на тренировката за място.

– Днешният резултат очевидно е разочароващ за отбора, но като се имат предвид обстоятелствата съм доволен от моето представяне. Дадох всичко от себе си и нямаше как да съм по-бърз. Не допуснах никакви грешки и карах на лимита през цялото време. Знаехме, че тази писта няма да пасне на колата ни, но балансът бе добре като цяло. Всички работим страшно упорито, за да решим проблема с липсата на аероприлепяне – разясни финландецът.

Люис Хамилтън пък е с предпоследно време, след като точно преди последния му бърз тур Адриан Сутил (Форс Индия) катастрофира и сесията бе прекратена.

– Натисках колкото мога, но колата е твърде бавна – призна англичанинът. – Всичко може да се случи в надпреварата утре. Най-страхотно е, че получих невероятна подкрепа през последните дни от феновете – те са хората, които ми помагат да преодолея трудностите, заради което им благодаря.