Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно е да предвидим поведението на MGP W02 в Канада, признават Мерцедес

Трудно е да предвидим поведението на MGP W02 в Канада, признават Мерцедес

94
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг

Екипът на Мерцедес не се наема да прави предвиждания за поведението на колите и представянето си като цяло в предстоящата Гран при на Канада, която ще се проведе в края на следващата седмица на пистата Жил Вилньов.

Монреал е невероятен град, а канадската Гран при е един от онези стартове, в които домакините участват активно и създават наистина невероятна атмосфера. На пистата се кара по схемата тръгни-спри със сериозен фокус върху максималната скорост и представянето на спирачките. Там за първи път ще имаме и две DRS-зони, така че ще е интересно да види влиянието на този конкретен аспект. Наистина е много трудно да се предвиди как ще се представи колата ни в Монреал. Уикендът в Монако безспорно бе труден за отбора, но както винаги си извлякохме съответните изводи и ще се борим отново в Канада – обясни Михаел Шумахер.

Съотборникът му Нико Розберг също много харесва надпреварата в Монреал, като също отбеляза, че трасето ще натовари особено много двигателите и спирачките. Той се надява отборът да отбележи прогрес, за да се състезава в челото на колоната.

Жил Вилньов е първата наистина високоскоростна писта за сезона – коментира и шефът на тима Рос Браун. – Всички отбори имаха сериозни проблеми с късане на гумите през миналата година, така че ще е интересно какво ще е поведението на Пирели през уикенда. Не е лесно да се дават прогнози за ситуацията с гумите. Наличието на две DRS-зони пък ще увеличи изпреварванията на трасе, където задминавания по принцип се случват. Би трябвало да е интересен уикенд – допълни англичанинът.